Як вибрати та купити заміську нерухомість

Ринок нерухомості повний пропозицій і попит високий, а тому і продавці в цій сфері дуже зговірливі і хороший торг. Але при такому великому виборі великий шанс бути ошуканим, а тому навіть грамотне і точно оформлення документів на нерухомість не дає гарантій успішного придбання житла. Важливо враховувати безліч значущих факторів при огляді будівлі та прилеглої до неї території, щоб купівля заміської нерухомості принесла радість та задоволення. Купуючи заміське житло, потрібно розуміти, що воно внесе свої зміни до загального стилю життя, а тому ви повинні почуватися в ньому комфортно та затишно.

Розташування будинку
Перше, що впадає у вічі під час огляду ділянки – хата. Найвдалішим буде його розташування в глибині ділянки: навколишній простір чудово проглядається, а тому жоден непроханий гість чи тварина не зможуть підібратися до будинку без вашого відома. Та й вид із вікон радуватиме око.

Втім, раціональнішим і безпечнішим буде варіант розташування будинку в середній частині ділянки біля правого або лівого кордону.

Найневдалішим вибором є розташування будівлі впритул до в’їзних воріт, а вікна виходять на вулицю. У такому разі ви приречені ловити цікаві погляди перехожих, а це мало сподобається кому.

Фундамент
Якщо все, що знаходиться на фундаменті можна переробити так, як хочеться, то фундамент повинен бути дійсно якісним. Бажано взяти із собою на огляд ділянки знайомого будівельника або уточнити в інтернеті всі правила оцінки якості фундаменту та зробити відповідні позначки (шпаргалки). Зверніть особливу увагу на цоколь будинку, на вимощенні не повинно бути тріщин та ямок.

Попросіть продавців проекти будинків, щоб ознайомитися з ним. Якщо вибір постає між двома дуже схожими між собою будинками, його краще зробити на користь того будинку, у якого є така документація. Аналізуючи, надані типові проекти будинків, фахівцям буде простіше знайти дефекти у конструкції будівлі та усунути їх.

Дороги
Зимовий та весняний періоди найнеприємніші у плані доріг. Варто поцікавитися у сусідів про те, що відбувається з дорогою того чи іншого сезону. Так ви зможете дізнатися про всі особливості під’їзних шляхів та убезпечити себе від перспективи витягувати машину із бруду чи кучугури.

Утримання будинку
Процес вибору заміської нерухомості часом буває сумбурним, і покупець просто забуває дізнатися суму, яку обходиться щомісячне утримання будинку. Адже це дуже важлива інформація. Буде краще, якщо ви попросите у продавця рахунки за газ, електрику, податок на землю та майно тощо. Дізнайтеся про наявність у цьому сільському окрузі обов’язкових платежів. Трапляється, що утримання заміської нерухомості обходиться власнику в 2, а то й у 3 рази дорожче, ніж утримання міської квартири.

Планування
Оптимальний варіант зустріти складно. При будівництві будинку власники або облаштують безліч невеликих кімнаток, забезпечуючи для кожного члена сім’ї свій куточок, або, скориставшись типовими проектами будинків, створюють будинок-студію з вікнами на всю стіну та практично повною відсутністю перегородок. Головне, що ви повинні пам’ятати – найкращий варіант, де більше місця.

Звичайно, вибір заміської нерухомості несе в собі ще безліч різних тонкощів і нюансів, на які бажано звернути увагу, але це ті основні поради, дотримуючись яких ви отримаєте задоволення від придбаної нерухомості.